La deg inspirere av lysere tider

29. mars 2023

Endelig er våren her, og vi kan glede oss over lysere dager. Med påsken like om hjørnet er det ekstra koselig å gjøre i stand uteplassen hjemme eller forberede seg til fjelltur og kos i solveggen

Og er det noe som er viktig, enten du skal være hjemme eller reise til fjells, så er det å beskytte øynene mot solen. Tønsberg Optiske forteller at stikkordene for solbrilletrenden denne våren er: diva, pilot og raske briller. Mange av oss liker jo å ha ulike solbriller til ulikt bruk, så her finnes det gode grunner for å kjøpe flere par.

Foto: Tønsberg Optiske

Skal du tilbringe vårdagene og påsken på sjøen kan tettsittende briller med blått speilglass være behagelig for øynene, mens til lunsj med venner på Brygga er det lekkert med solbriller fra for eksempel Gucci eller Saint Laurent. Eller hva med en solbrille fra Maui Jim, med det Tønsberg Optiske påstår er «verdens beste solbrilleglass»?

Uansett hva du, eller de minste i familien, skulle trenge av solbeskyttelse til øynene nå som våren er i anmarsj, kan Tønsberg Optiske hjelpe deg å finne riktig solbrille.

Forny uteplassen med unike møbler

Med solbeskyttelse til øynene ligger alt til rette for å nyte deilige dager i solveggen. Trenger uteplassen din et lite løft har GoodWood det du måtte trenge av utemøbler, både til huset og til hytta.

Foto: GoodWood

Med fokus på gjenbruk, miljøvennlige og kortreiste materialer er bærekraft i fokus når det skapes møbler og interiør i GoodWood-låven, som ligger på Oseberg. Her er hvert produkt helt unikt, det finnes ingen identiske møbler eller interiør, siden alt er produsert for hånd – fra tegnebordet til ferdig produkt. Gründerne forteller at trevirke fra gamle bygårder, fjellheimen eller skjærgården får nytt liv gjennom deres produkter. Tenk å kunne nyte en deilig påskemiddag i solveggen på et pent dekket bord som er laget av 300 år gammelt trevirke!

Dekk et lekkert bord

Og hva er vel ikke koseligere enn å invitere kjente og kjære til et måltid sammen i påsken eller utover våren? Hos Anouska Colorfull Living kan du skape en fargerik vår med flotte, fylte Fabergéegg og nydelige putetrekk i 100% lin eller bommulsvelur. Et middagsbord kan få et helt nytt utrykk med herlige påskeservietter, som du også finner hos Anouska, eller et lekkert servise fra Villeroy & Boch, som du finner hos Tønsberg Glasmagasin.

Foto: Tønsberg Glasmagasin
Foto: Anouska Colorfull Living

Ut på tur – aldri sur

Dersom du tilbringer påsken hjemme er det mange muligheter for deg som liker å være aktiv. Hos Kajakk & Fritid vil du blant annet kunne finne fine el-sykler som du kan dra på langtur med (få tips til spennende sykkelrute lengre ned i saken).

Har du små barn i hus kan det være godt å finne på felles aktiviteter sammen, og da er kasnkje ikke lange sykkelturer helt ideelt. Da er det fint å vite at Slottsfjellsmuseet og Haugar Kunstmuseum har aktiviteter for store og små.

Foto: Vestfoldmuseene

På Slottsfjellsmuseet blir det blant annet muligheter for å kose med levende kyllinger, og det blir marmorering av egg. I tillegg blir det påskequiz og omvisninger. Hos Haugar Kunstmuseum blir det kunstverksted for barn og unge i påsken. Det blir også en annerledes Art Night med Malin Bülow. Her vil du finne spesiallagde verk som du kan ta del i.

Med andre ord bugner det av muligheter for store og små i Tønsberg gjennom påsken og våren.

Velkommen til å nyte Tønsberglivet sammen med oss!

Turtips:

Sett deg på sykkelen på Torvet i Tønsberg, og sett kursen gjennom byen og mot Kilen.
Derfra følger du Husvikveien langs hele kysten mot Klopp. Videre kan du sykle mot Skallevoldstranda og Essoskogen, for så å følge Innlagveien mot Slagen Kirke. Fra kirken går ruten videre gjennom Eik, og du kan nærmest trille tilbake til Tønsberg sentrum.
Hele runden er 27 kiliometer lang og er perfekt for alle aldre i sitt eget tempo.
El-sykler og annet fritidsutstyr finner du hos Kajakk & Fritid midt i byen.

Mer informasjon om museets aktiviteter finner du her.
Butikkoversikt finner du her.

Flere aktuelle saker