Oseberg kulturhus blir Jahn Teigen Arena

28. juni 2024

Jahn Teigens minne får nå en permanent utstilling i Tønsberg, og i den forbindelsen skifter Oseberg Kulturhus navn til Jahn Teigen Arena

I år ville den folkekjære artisten Jahn Teigen ha fylt 75 år, og i den anledning vil Oseberg Kulturhus og Quality Hotel Tønsberg, med Arthur Buchardt i spissen, endre navnet til kulturhuset til «Jahn Teigen Arena». Her vil Teigens liv og virke bli hedret gjennom en permanent utstilling som har fått navnet «Ikke som alle andre».

«Teigens samlinger får nå endelig et sted hvor de blir tilgjengelige for allmennheten. I tillegg bringer de en ny og spennende dimensjon inn i hotellet, der hvor Jahn gjorde sin siste store opptreden med forestillingen «Jahn Teigen fra Tønsberg», som ble en historisk suksess med 24 full solgte hus. Med dette skaper vi nye arenaer, nye «merkevarer», nye konsepter og spennende muligheter for hotelldriften fremover», sier Øyvind Hagen, hotelldirektør ved Quality Hotel Tønsberg og Jahn Teigen Arena.

Lørdag 9.november vil det være en høytidelig åpning av utstillingen med en galla i Jahn Teigens ånd. Her vil publikum kunne oppleve en unik konsertforestilling der familie og venner av Teigen samles for å hedre mannen og artisten med sang, musikk og ord.

«Jahn var ikke som alle andre – heldigvis for Tønsberg og Norge. Det er en oppfordring til oss alle, at vi skal tørre å være annerledes og heie på de som er det», sier Arthur Buchardt, eier i Lindahlplan Invest AS, om utstillingen.

Cecilie Sørumshagen, styreleder i «Stiftelsen Jahn Teigen-minnene vil aldri dø», forteller at de er utrolig glade for at utstillingen nå lander i det hun omtaler som Tønsbergs storstue.

«Eiendelene etter Jahn utgjør en viktig verdi for Tønsberg som vi skal ta godt vare på og bygge videre rundt. Dette vil styrke Tønsbergs besøksattraktivitet ytterligere, og Jahn kan leve videre gjennom denne utstillingen på scenen han kjente som hjemme», sier hun.

Som et resultat av dette vil også forestillingen «Teigen Galla med rød løper og fårikål» flyttes fra 10. august til 9. november og bli en del av markeringen rundt åpningen av utstillingen! Under åpningskonserten vil publikum blant annet få høre Anita Skorgan, Sara Skorgan Teigen og Teigens gode, gamle band «Teigens Tropper» (1979) med bandleder Svein Dag Hauge.

 

Fakta:

  • «Jahn Teigen Arena» vil være overbygningen for Teigen Scene (tidligere Oseberg Kulturhus) og Teigenstuene (tidl. Foynstuene). Optimist 1,2 og 3 vil utgjøre konferansedelen av hotellet (tidligere konferanserommene Ormen Lange 1,2 og 3).
  • «Stiftelsen Jahn Teigen – minnene vil aldri dø» er eier av eiendelene som nå skal stilles ut.
  • Utstillingen vil du finne i Teigenstuene på hotellet. Nedenfor ser du en visualisering av utstillingen.
Grafisk design og foto: Linnea Espolin Johnson / Homies AS. 
Fra venstre; Nick Sandberg (initiativtager og styremedlem i Jahn Teigen-minnene vil aldri dø), Øystein Hjørnevik (styremedlem Jahn Teigen-minnene vil aldri dø), Arthur Buchardt(eier Lindahplan Invest AS), Geir Osnes (Teigen Total AS), Øyvind Hagen (Hotelldirektør Quality Hotel Tønsberg), Cecilie B. Sørumshagen (styreleder Jahn Teigen-minnene vil aldri dø).
Jahn Teigen Arena kommer til å huse Teigen Scene og Teigenstuene med utstillinger fra Jahn teigens liv og karriere.

Flere aktuelle saker