Snakk om søt

26. mars 2022

-På Praline tilbyr vi kun skikkelige håndverksprodukter laget av de beste råvarene. Makroner, konfekt, sjokolade, kaker og skikkelig smågodt, sier Vibeke Thomassen.

UKAS FJES er Vibeke Thomassen, eier og driver av Praline.

I Storgata finner vi den søte butikken. 

-Alt vi selger blir produsert hos oss, av personer som brenner for konditorfaget, forklarer Thomassen. 

Vibeke Thomassen vet hva hun driver med. Hun har vært på kokkelandslaget, og har jobbet som dessertkokk på kjentet restauranter. Det at det også bor en gründer i henne har gitt Tønsberg en nydelig perle av et konditori.

-Det jeg liker aller best med Praline er at jeg har klart å skape drømmejobben, og at vi jobber med lærlinger for å fremme faget vårt. 

Vibeke er opptatt at fristelsene hos Praline skal smake godt og se litt magisk ut.

-Vi kan lage akkurat det vi vil, så lenge det smaker godt – og gjerne ser litt magisk ut. Jeg ønsker alltid å utvikle produktene våre, og ingen kan begrense oss på hverken kreativitet eller utførelse. Vi har mulighet til å gjøre det lille ekstra, og å sette pris på skikkelig håndverk som konditor.

At det ble akuratt Tønsberg er ikke tilfeldig. 

-Tønsberg, min kjære hjemby. Det beste med Tønsberg er stemningen og de fine menneskene. Man kan neppe klage på beliggenheten heller. Jeg setter pris på at det er et roligere tempo enn i de store byene, men samtidig har vi en befolkning som virkelig forstår kvalitet, håndverk og lidenskap, avslutter hun.

Foto: Stian Furuseth, kommer i boken Sjokoladenorge

Flere aktuelle saker