Tønsberg Pride + Vestfoldmuseene = sant!

30. mai 2022

Bli med og marker!

Tønsberg Pride er en årlig feiring av mangfold og kjærlighet. Festivalen er åpen for alle uansett kjønn og legning. Det arrangeres blant annet faglige foredrag, quiz, dragshow, åpen scene, filmkveld, barneaktiviteter og selvfølgelig en parade!

Haugar kunstmuseum og Slottsfjellsmuseet samarbeider med Tønsberg Pride 3.-5. juni.

-Det er fantastisk å se lokalmiljøet her i Tønsberg så engasjert i vår feiring av skeiv kultur og kjærlighet. Vi er veldig takknemlige til Vestfoldmuseene for et nydelig samarbeid og vi gleder oss stort til en feiring i alle regnbuens farger! Forteller Lucie Murphy, leder for Tønsberg Pride.

Lørdag 4. juni vil Prideparaden i Tønsberg avsluttes inne i borggården på Haugar Kunstmuseum! Det blir appeller og taler på scenen ute i borggården. Her kan du høre fra blant annet Tønsberg Pride, Haugar kunstmuseum, det blir slampoesi preformance, Human Etisk Forbund og Grønn Ungdom m.m. Det legges i tillegg opp til filmkveld inne på Haugar hvor det blir samtale med filmskapere Gjert Rognli, Janne Hoem. Kortfilmene ruller og går under hele kvelden. Uro serverer mat og drikke til midnatt og setter opp stoler og bord ute i borggården.

Søndag 5.juni arrangerer Slottsfjellsmuseet en familiedag i samarbeid med Tønsberg Pride. Museet får besøk av ekte Furries og lederen for Tønsberg Pride, Lucie Murphy forteller om bakgrunnen for subkulturen Furries og hvorfor den er viktig for LHBTQ+-miljøet. Furries- subkultur og flere fra LHBTQ+ rørelsen er med i dette.

-Det blir mye moro med Furriene for barna, mens de voksne kan ta seg en kopp kaffe og høre på foredrag i kafeen, forteller Line Berg Härström, teamansvarlig for formidling på museet. Middelalder festivalen er samtidig og deltagerne her har gratis inngang til Slottsfjellets arrangement denne søndagen, fortsetter Härström.

Tønsberg Pride har et mangfold av arrangementer hele helgen 3.-5. juni på ulike steder i Tønsberg. Arrangementene legges ut på deres side på Facebook løpende hvor man kan melde seg på. Tønsberg Pride er en arbeidsgruppe under FRI Vestfold og Telemark, og de samarbeider tett med ulike bedrifter og organisasjoner.

Når:
3.-5. juni

Hvor:
Haugar kunstmuseum og Slottsfjellsmuseet og mange ulike lokasjoner i Tønsberg sentrum.

Tidspunkt:
4. juni starter paraden kl.16.00 og ender opp på Haugar kunstmuseum ca 17.30, Uro er åpent til kl.00:00.

5. juni på Slottsfjellsmuseet kl.14:00-16:00.

Glad i hunder, katter eller rev?
Glad i hunder, katter eller rev? Furries dukkker opp og lover smil, moro og god informasjon.
Søndag 4. juni klokka 14:00 kommer en gjeng med pelsdotter til Slottsfjellsmuseet, som en del av Tønsberg Pride!
Søndag 4. juni klokka 14:00 kommer en gjeng med pelsdotter til Slottsfjellsmuseet, som en del av Tønsberg Pride!
Stolt og glad gjeng som ser frem til et fargerikt samarbeid mellom Vestfoldmuseene og Tønsberg Pride!
Stolt og glad gjeng som ser frem til et fargerikt samarbeid mellom Vestfoldmuseene og Tønsberg Pride! F.v. Maria Mikkola Muhrman, Caroline Berg, Line Berg Härström, Lucie Murphy.

Flere aktuelle saker