10 gode grunner til å flytte til Tønsberg

I Tønsberg er det korte avstander, et kompakt sentrum og en beliggenhet som gir feriefølelse midt i hverdagen. Dette er med på å skape en enklere hverdag, og mulighet for en god balanse mellom jobb og fritid. Det kan også arbeidsgivere dra nytte av.

Arbeidsplasser

År som by

Butikker og spisesteder

Show og konserter

For mange er Tønsberg-regionen forbundet med den deilige sommertiden med solkrem, saltvann og ferie. Det er virkelig en fantastisk plass å feriere. Stadig flere oppdager også at Tønsberg har mye å by på hele året og velger det som bosted. Tønsberg er blant byene i Norge som vokser mest.

1. Unik beliggenhet

I Tønsberg er det korte avstander og en enklere hverdag. Tønsberg-regionen har en unik beliggenhet med nærhet til en fantastisk skjærgård og kort vei fra hovedstaden. En perle. Det er hele 601 km med kystlinje og over 200 øyer rundt oss. Det gir oss mulighet til å nyte solnedganger, båtturer, bad og fiske. Her er man tett på naturen med 30 reservater. Færder nasjonalpark byr på spektakulære opplevelser helt på kanten av havet. Det er også mange muligheter for å ferdes i skog og mark med 204 km stier og turveier. På den annen side er det et pulserende liv, og kort vei til både flyplass og byene rundt oss. Toget til Oslo tar ca 1 time.

 

 

2. Mulighet for jobb

Med den korte veien til Oslo er det mange som pendler til jobb, men ikke alle vet er at det faktisk er flere som hiver veska over skulderen og setter kursen mot Tønsberg. Det er flere som pendler inn til arbeidsplassen i byen vår, enn som pendler ut av byen. Altså det er flere arbeidsplasser i Tønsberg, enn det er folk i arbeidsfør alder. Tønsberg er en arbeidsplass-kommune. Totalt er det 5165 bedrifter i regionen, og byen vokser. Sist år var det 489 nyetableringer i Tønsberg.

 

 

3. Boligpriser

Et hjem og nabolag man trives i er viktig for de fleste. Flere av de som flytter fra hovedstaden bytter ut leiligheten med et hus i vår region. I følge Eiendom Norges boligprisstatistikk var gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Tønsberg 34.700 kroner i desember, hvor i hovedstaden var prisen 69.600 kroner. Tønsberg oppfyller drømmen om eplehage og tumleplass, eller sentrumsnære leiligheter for mange.

 

4. Gode nærmiljø og oppvekstvilkår

I undersøkelser vi har gjort der vi sammenligner oss med utvalgte byer på Østlandet topper Tønsberg lista over steder folk mener det er best for barn å vokse opp. Beliggenheten og opplevelsen av trygghet er viktige faktorer.

I og rundt Tønsberg er det nærmiljø som gir nærhet til naboer og venner for store og små, barnehager, skoler, dagligvare og aktivitetstilbud.  I tillegg til sentrumsnære tilbud er de mest kjente nærsenterne Re, Sem, Eik, Tolvsrød og Vear.

5. Godt klima

Med det gode klimaet er det mange muligheter til å nyte skjærgård og uteaktiviteter. Solkysten er et treffende navn, faktisk er regionen blant de med flest soltimer i året. Men selv om sola skinner er det også vinter i Tønsberg med mange muligheter.  I Tønsberg kommune kjøres det ca. 100 km med løyper så raskt det er snø nok.

6. Levende by – Butikker og spisesteder

I undersøkelser der byer av samme størrelse sammenlignes er Tønsberg byen flest liker. Tønsberg sentrum byr på muligheter for opplevelser og shopping med ca. 220 butikker og spisesteder.  I den hyggelige sentrumskjernen finnes kjøpesenter og sentrumsbutikker med et bredt utvalg av butikker.

Midt i byen har vi et supert bibliotek som er søndagsåpent. I byen kan vi rusle gatelangs i hyggelige gater og ta en pust i bakken på det flotte Torvet og en kaffe latte på en av de mange kafeene.

Langs den kjente Tønsberg brygge ligger restaurantene som perler på ei snor.

7. Lang historie og identitet

Våre forfedre kunne slått seg ned hvor som helst, men valgte Tønsberg. Tønsberg er Norges eldste by, grunnlagt i 871. Faktisk var Tønsberg en gang kongesete i landet. Historien til byen og spennende formidling av tidligere tider finnes på Slottsfjellmuseet. Det historiske preger mye av byen den dag i dag, og gjør den ekstra hyggelig. En rusletur i historien får man blant annet gatelangs, en tur opp til Slottsfjellet eller ned på Brygga for å se på vikingskipene Saga Oseberg og Saga Farmann, begge kopier av de opprinnelige flotte skipene fra vår region.

 

 

 

8. Leve i feriedrømmen

Tønsberg er et ferieparadis for mange, og for oss som bor her er det mulighet for litt feriefølelse hele året. Det er god plass og kulturtilbudet er bra.

Er du glad i å være ute i naturen, kanskje ta en tur på sjøen, padle eller løpe deg en ettermiddagstur i skogen? De aller fleste boområder i Tønsberg byr på turløyper i umiddelbar nærhet, mange som bor i kommunen har også tilgang til båt.

Det er hele 601 km med kystlinje og over 200 øyer rundt oss. Det gir oss mulighet til å nyte solnedganger, båtturer, bad og fiske. Det er også mange muligheter for å ferdes i skog og mark med 204 km stier og turveier.

9. La deg underholde

Tønsberg er kjent for konserter, show og underholdning.  I tillegg finnes det to fantastiske kinoer, et helt unikt bibliotek midt i byen, flotte kunstutstillinger og spennende museer.

På brygga i Tønsberg ligger en utendørs konsertarena, Foynhagen, som gjennom hele sommertiden fyller scenen med internasjonale- og nasjonale artister. På Færder er det show og konserter på Havna, Gamle Ormelet og Nøtterøy kulturhus for å nevne noe. Soloppgangkonserten som arrangeres blant svaberg på Verdens Ende er spektakulær. Kulturlivet blomstrer hele året. Totalt teller vi over 400 muligheter til flotte show og konsertopplevelser hele året

10. Vekst og utvikling! 

Tønsberg er en av byene som vokser mest!

 

Tid til det som er viktigst

Balanse mellom jobb og fritid er en viktig faktor for opplagte og fokuserte medarbeidere. Tønsberglivet byr på det beste av det meste, noe som gir tid til det som er viktigst.

Tønsberglivet

Tønsberglivet er et omdømme-, steds- og byutviklingsselskap som jobber for at tønsbergregionen skal være et godt sted å bo, besøke og drive næring.

På Tønsberglivet.no finner du en oversikt over det som skjer i regionen, restaurantguide og annet spennende innhold dersom du bor i Tønsbergregionen, eller er nysgjerrig på hva som rører seg i denne fine byen.