Om Tønsberg sentrum

Handelsbyen Tønsberg står sterkt på hele Østlandet, og har et stort kundegrunnlag både av lokale innbyggere og en stor tilstrømming av besøkende fra et sterkt befolket omland som strekker seg fra Kristiansand til Oslo, noe som gjør Tønsberg til handlehovedstaden i gamle Vestfold.

Minutters gange til det meste i et kompakt sentrum

Handels- og tjenesteaktører i sentrumskjernen

Restauranter ønsker velkommen til kjente Tønsberg brygge

Dekar utviklingsarealer innenfor 10-minuttersbyen i Tønsberg

Lille, store og unike Tønsberg

Med over 300 butikker og tjenesteytere i sentrum er allerede utvalget i Tønsberg unikt. Her finner du alt fra kjøpesentre og kjedebutikker, til unike lokale nisjebutikker og et mangfold av opplevelses- og tjenestetilbud. Tønsberg byr virkelig på opplevelser både når det gjelder kultur, servering og shopping.

Bedrifter med vekstambisjoner, videre utvikling, lønnsomhet og sysselsetting er betydelig tilstede i Tønsberg, men vi ønsker flere vekstbedrifter velkommen og vi er klare til å legge til rette for de som vil satse i årene som kommer. Velkommen til Tønsberg!

I byen kan du rusle i gater som bærer preg av norgeshistorien. Samtidig kan du nyte den urbane og moderne byen hvor du finner et mangfold av koselige cafeer, velassorterte delikatesse forretninger, et godt utvalg av moteforretninger, restauranter langs brygga og mye mer. Byen er også full av mange møteplasser du vil sette pris på, flere av de er under oppgradering for å møte fremtidens krav. Blant annet er Torvet betydelig oppgradert de siste årene med både nytt dekke og moderne møblering. Dette er viktig og komplementerer handelen, og et besøk i byen, når man både kan handle og ivaretar behovet for rekreasjon.

I Tønsberg er både næringslivet og det offentlige enige om at det er en felles oppgave å fylle byen med attraktive opplevelser og bygg som tiltrekker seg folk. Dette samspillet mellom helhetlige planer, utbygging og innhold har skapt resultater som gir vekst i Tønsberg og et yrende byliv. Det har blitt etablert felles målsetninger, det er snakket høyt om heia-kultur og det er jobbet målrettet med å skape stolthet rundt flere store prosjekter og arrangementer.

Tønsberg er særs attraktiv om sommeren i lys av sin beliggenhet, dette har gjort at det har blitt etablert mange store arrangement for ulike målgrupper de senere årene. En av disse er Færderfestivalen som trekker 40.000 til sentrum hver juni.

Butikker i Tønsberg

Med over 300 butikker er vareutvalget i Tønsberg og Færder unikt. Her finner du alt fra kjøpesentre og kjedebutikker, til unike lokale nisjebutikker. Du vil alltid finne det du er på jakt etter, og ha en unik og god opplevelse mens du leter. Velkommen til en hyggelig handel!

Spise ute i Tønsberg

Tønsberglivet har samlet en oversikt over spisesteder, slik at du lettere kan finne frem til et passende sted å bruke sansene. Om du vil sitte ned, eller ta med maten hjem, finner du bredt utvalg i Tønsberg og Færder. 

Middelalderby ved sjøen

Sommerbyen Tønsberg er blitt en merkevare på samme måte som opplevelsesbyen Tønsberg. Her ligger det vekstmuligheter også for en handelsnæring i omstilling som kan kombinere opplevelser og butikklokaler i sentrum med netthandel utover Tønsberg sine grenser.

En attraktiv middelalderby med nærhet til sjøen og naturen kombinert med markerte urbane trekk gjør at for mange er Tønsberg byen å besøke.

Det er alltid noe som skjer

Spis ute-uka serverer 50 000 middag i høst- og vinterferien. I tillegg har vi aktiviteter rettet mer mot barn. Som Back to school som gir tusenvis av unge en felles og likeverdig opplevelse i sentrum.

Lego Build a change tar imot 15.000 besøkende til byens bibliotek hvor barna kan være med å bygge sine innspill til videre utvikling av sentrum. I tillegg til disse som her nevnt har Tønsberg omlag 20 andre arrangementer som alle skaper omsetning og/eller omdømmebygging for Tønsberg sentrum og bidrar til byliv i Norges eldste by.

– Kundegrunnlaget er stort

-Tønsberg er en handelsby, og det er et stort kundepotensiale her, sier markedssjef på kjøpesenteret Farmandstredet, Ann Christin Horsgaard.

Jul i Tønsberg

Mange forbinder Tønsberg som sommerby, men selv om det kommer ekstra mange til byen da er det en by som lever hele året. Spesielt julen er vakker i Tønsberg. Da pyntes byen med tusenvis av lys og ekte granbar. 

Toppet kåring i Norge

Klesbutikken Bogart i Tønsberg har tidligere blitt kåret til årets motebutikk i Norge, og var nominert til næringsprisen. En levende by trekkes frem som fortrinn med Tønsberg.