Slottsfjell har stor verdi for Tønsberg!

8. juli 2024

Snart er Tønsberg igjen på kokepunktet når Slottsfjell braker løs. Restaurantene syder, utelivet koker og hele byen tar ut stor verdi når alle de feststemte gjestene besøker byen vår. Denne effekten kommer tydelig frem på omsetningen i byen vår innenfor handel, mat og opplevelser, som økte med 4,5 % i Slottsfjelluka fra 2022 til 2023, og 19,4% økning om vi ser på omsetningen mot uken før festivalen i 2023. Tønsbergregionen trenger alle arrangementene i sommersesongen, disse bidrar til viktig verdiskapning som gjør at Tønsberg har et attraktivt tilbud hele året og ikke minst er en døråpner for andre større muligheter for Tønsbergregionen.

Kok midt i byen

Ideen med å flytte festivalområdet til midt i byen, har gjort alt av logistikk mye enklere, samtidig som byen og festivalområdet smelter enda mer sammen. På Kaldnes er det god plass, urbant og tiltalende med nydelig utsikt mot Slottsfjellet der det hele startet. Det byr på en helt unik opplevelse, som har bidratt til at festivalen igjen er på alles lepper og blitt en stor suksess på ny. Samtidig åpner det nye festivalområdet opp for å kjøre egne store konserter på festivalområdet i etterkant. Det førte blant annet til at verdensstjernene i Kiss valgte å legge avslutningskonserten sin for europaturneen til Tønsberg. Noe som også tiltrakk seg tusenvis av rockere fra hele verden til byen vår Det hadde ikke vært mulig å få til på det gamle festivalområdet.

Med Slottsfjell tilbake i posisjonen som en av de viktigste festivalene i Norge, har byen vår igjen befestet seg som sommerdestinasjon nummer én i landet.

Verdens største nattklubb – i Tønsberg!

Et enormt trekkplaster under festivalen som gjør at Slottsfjell tar en viktig posisjon også i det internasjonale markedet, er NATTEN. De gamle industrihallene er nå gjort om til verdens største nattklubb med verdensstjerner på scenen og 12 000 ekstatiske deltakere på dansegulvet. Glem Ibiza og LA – nå er det Tønsberg som er stedet som gjelder!

Styrker kulturtilbudet og unge mennesker oppdager byen

Viktigst av alt er at Slottsfjell er en viktig møteplass for unge mennesker. Her møtes studenter i 20´-årene i heftig flørt, og småbarnsforeldre i 30- årene som endelig har fått barnefri og kan nyte sommeren, musikken og hverandres selskap. På den måten blir festivalen en smeltedigel fyllt med positive vibes som smitter positivt over på Tønsbergs omdømme og kanskje er dette viktige første møte med Slottsfjell og byen avgjørende for å få flere til å velge Tønsberg som sin by i fremtiden.

Slottsfjell en katalysator for tilflytning

For det er ikke tvil om at Slottsfjell gjør byen vår mer attraktiv. I kombinasjon med den unike beliggenheten, et levende og urbant sentrum, vår rike historie og den flotte skjærgården vår, har vi en kraftfull pakke å tilby. Noe som også gjør at mange får lyst til å flytte til byen vår. Den statusen må vi forvalte godt og bidra til å opprettholde.

Flere aktuelle saker