Kronen på verket i Rådhusgaten

4. desember 2023

Nå nærmer vi oss desember, og siste tilskudd av vinterbelysning skal på plass i sentrum- som en slags kronen på verket.

I en lang periode var Rådhusgaten under rehabilitering, men nå, som det som kanskje er byens fineste gate er helt ferdig, er det på tide å la den få skinne i vintermørket. Derfor skal gaten denne uken dekoreres med 47 meter med lys, som skal danne et flott lystak over den nye gaten.

 – Dette vil bli et fint bidrag i nedre bydel og binde Brygga og Torvet sammen på en enda bedre måte i vinterhalvåret, sier Magnus Martin fra Tønsberg kommune, som sammen med Cecilie Sørumshagen fra Tønsberglivet, er prosjektledere for Handlingsprogam for sentrum.

 Lys i mørketiden

Vinterbelysningen skal henge oppe fra november til februar, til glede for byens innbyggere og besøkende.

– Vi har jo de siste årene fått på plass flere tilskudd til dekorbelysning i sentrum som vi mener er med på å gjøre byen litt mer spennende, se bare på julekulene i Stoltenbergparken, kuletreet på Farmandstorvet, lystaket i Øvre Langgate og på Vektertorvet og nå i Rådhusgatene. Dette er viktige tiltak som skaper engasjement langt utover Tønsbergs grenser, sier Sørumshagen.

Det er gjennom samhandlingsplattformen Handlingsprogam for sentrum, hvor ulike aktører* går sammen, at lystaket i Rådhusgaten  har blitt til. Og nå gleder prosjektlederne seg til å dele resultatet av arbeidet med byens befolkning.

– Handlingsprogram for sentrum er en samhandlingsplattform hvor næringslivet og offentlig aktører går sammen om å finansiere og operasjonalisere kommunale og fylkeskommmunale planer for å gjøre Tønsberg enda mer attraktivt. Eksempelvis er lekeplassen utenfor biblioteket, Møblering av torget og byhagen på Løkken prosjekter som har sprunget ut herfra, avslutter Martin.

*Folksom, OBOS, Selvaag, Asplan Viak, Kaldnes vest, Micasa, Bjarøy Eiendom, Vestfold og Telemark Fylkeskommune, Kb arkitekter, SPIR, Tønsberg Kommune, Vestfold Arkitektforening og Tønsberglivet,

Flere aktuelle saker